Nya datum för däckbyte-15april

Att hålla reda på reglerna för däckbyte mellan vinter/sommar och sommar/vinter är svårt. Till och med svårare än att komma ihåg vilket håll klockan skall vridas när det blir sommartid. Fram till 15 april får dubbdäck användas. På lördag får du alltså inte köra med dubbdäck såvida inte vinterväglag råder. Kör du dubbfritt har du inte lika bråttom med däckbytet. Tänk bara på att dubbfria vinterdäck har sämre egenskaper än sommardäck. Så vänta inte för länge.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

7 kommentarer

Peter Schaub

Här borde det stå tydligt också vilket datum man ska byta till vinterdäck, det är faktiskt inte alla som vet det i huvudet, speciellt inte nu när de ändrar reglerna.

Mvh
Peter Schaub

Anders Ydenius

Hej Peter!
Bra idé, lite information om vinterdäck och datum för byte kommer att finnas på hemsidan folksam.se denna veckan. Det som gäller nu är att man får använda dubbdäck mellan 1okt-15apr och man skall ha vinterdäck mellan 1dec-31mars.
Mvh
Anders Ydenius
Folksam

Anders

När infördes lagen om vinterdäck på personbil?

Marita Nilsson

Jag åker till fjället den 15 april kan jag ha dubbdäcken kvar i två veckor.

Anders Ydenius

Hej Marita
Om det råder vinterväglag efter den 15 mars är det tillåtet att köra med dubbdäck. Skall man till fjällen i påsk kan man ju förvänta sig vinterväglag och kan därför byta när man kommer tillbaks.
Anders Ydenius

Johan

Det ändras hela tiden hur är de med försäkringen om man skulle glömma lägga vinterdäcken trots att det är en lagändring och man inte hinner eller vet, hur får ni infon?

däck och fälg

Erik

Pass på! På söndag är sista dagen som det är tillåtet med dubbade vinterdäck.
Källa: https://xn--vinterdckdatum-cib.se/dubbdack-datum/

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *