Cykeljacka som tar bort svåra skador

Arm- och benskador står för 80 % av alla svåra skador i cykelolyckor. Och det är axelfrakturer och urledvridningar som dominerar. Det finns inget skydd mellan kroppen och den hårda asfalten. Med ett tunnare stötupptagande material på 1-2 cm skulle många skador inte behöva ske. Materialet skulle kunna sys in i cykel- och fritidskläder  på ex vis axel och armbågar.

I motorcykelställ där utsatta leder skyddas med ett stötupptagande material har frakturer och kontusioner minskat med 25%. Krockvåldet i cykelolyckor är betydligt lägre och därför borde potentialen vara mycket högre.

Maria Krafft

Se pressmeddelande och vilka skador som leder till medicinsk invaliditet i cykelolyckor

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

6 kommentarer

Michael Åhman

Nu får ni ju för fan ge er!
Sluta skrämma folk för cykling, uppmuntra i stället. Ju krångligare det blir, desto färre kommer att cykla.
Har ni hört talas om ”safety in numbers” när det gäller cykling?
Har ni studerat effekterna av hjälmlag i Australien (de skrotar visst lagen snart eftersom den gett motsatt effekt).
Har ni läst studier om bilisters beteende visavi cyklister med/utan hjälm? Min egen erfarenhet (med 400-500 mil cykel per år) stöder dessa studier.
Säkerhetsdräkten var tamejtusan droppen.
Få folk att cykla i stället! Att inte cykla är 15-20 gånger farligare än att cykla (hjärt-, kärl- och fetmasjukdomar).
SLUTA MED ER SKRÄMSELPROPAGANDA.

cleo

Så länge hjälmfrågan hela tiden lyfts fram som enda lösningen på allt, kommer vi ingenstans. Nu har man lyckats lura svenska folket att hjälmen gör dem odödliga och att vanligt trafikvett inte behövs. Sluta upp med hjälmkampanjer och informera istället i detalj hur de vanliga olyckorna ser ut och hur de kan förebyggas.

Mattias Johansson

En stor anledning till de procentuellt många armskadorna borde väl vara att man vid ett fall tar emot sig med händerna (vilket i sig är en reflex för att skydda mer känsliga kroppsdelar, så det är ju i sig inget negativt), det borde väl vara svårt bygga bort med skyddskläder?

Birgitta Ström

Önskar att jag hade haft en cykeljacka. Körde omkull för 2 år sedan och skall nu genomgå min 4:e axeloperation. Min axel blev fullständigt krossad. Har nu en protes i axeln. Hjälm och jacka hade gjort att jag sluppit det här.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *